Ervaringen van een leerlinge uit III gymnasium.
Was het verveling, historisch besef of schrijfdrift? In klas IIIgym heb ik tussen 14 september 1961 en 6 juli 1962 van elke les bijgehouden wat er aan bijzonders gebeurde, of niet...Ook de bijbelteksten, gezangen, sprekers en onderwerpen van de wijdingen op maandagmorgen, in de naburige kerk. Meestal knap saai, behalve op maandag 16 oktober. WIJDING. Aan de deur kregen we allemaal een stencil met “God heeft de wereld lief.”. Amos (de heer Erkelens) las psalm 119, gedeeltelijk: “Waarmede zal de jongeling zijn pad rein bewaren?” Hierna zette Amos de bandrecorder aan, om ons - eerst de wijs van “God heeft de wereld lief” te laten horen. Daarna zouden we hem met begeleiding van de bandrecorder en van Niebuur (een oudere leerling) met trompet zingen. Alles ging goed, tot het tweede
couplet “en een eind een nieuw begiiiiii.....” Hij liep af als een oude pick-up die niet ver genoeg is opgedraaid. We lagen allemaal dubbel. De elektriciteit was namelijk uitgevallen in de vier noordelijke provincies. Toen hebben we maar iets bekends gezongen: “God heb ik lief.”. In de godsdienstles die ochtend geen hoorspel wegens gebrek aan stroom. Om elf uuur floepten de lichten weer aan.
Berthe Stevenhaagen - Hoeksma.
Deze website is altijd in ontwikkeling en nooit volledig. Kunt u dus meer vertellen over een foto of een fotoserie? Heeft u zelf beeldmateriaal beschikbaar dat u met ons wilt delen? Geef graag via onderstaand formulier uw informatie door!
Gaat het om één specifieke foto, omschrijf dan over welke foto het gaat. Vul ook uw contactgegevens in, zodat wij u kunnen benaderen bij aanvullende vragen. Alleen als u bij 'naamsvermelding' een vinkje zet voor toestemming, zullen wij eventueel uw naam vermelden in de presentatie.
Heeft u beeldmateriaal, laat dit dan bij 'toelichting' weten zodat wij contact met u op kunnen nemen.